KAMI MENYEDIAKAN PELBAGAI PERKHIDMATAN UNTUK KEPERLUAN ANDA: ANTARA PERKHIDMATAN ADALAH SEPERTI:

  • KERJA KIMPALAN DAN STAINLESS STEEL
  • PENEMPAHAN BARANGAN BERASASKAN LOGAM
  • SEPERTI GRILL, RAK KASUT,PAGAR DAN LAIN-LAIN
  • KERJA PEMBINAAN BANGUNAN DAN PEMASANGAN PAIP
  • PENDAWAIAN ELEKTRIK
  • PENGIKLANAN (BANNER, BILLBOARD DAN LAIN-LAIN)
HUBUNGI KAMI: 019-7864897
EMAIL KAMI
;

komputer, aku, permainan, teras waja.,,  

Posted in

post by Helmi mohd

BERCERITA tentang penubuhan TERAS WAJA, mengingatkan aku rupa-rupanya dah 15 tahun bengkel ni beroperasi. Mengikut kata pemiliknya, dia memulakan bisnes ni dalam tahun 1995, dengan lokasi awalnya di parit daun,....dan di bawah rumah?...err, betullah, bawah rumah...rumah kampung lama biasanya rumah atas dimana bawahnya cukup selesa untuk dibuat stor penyimpanan besi dan kerja bengkel.aku pula masa tu masih di sekolah rendah, dan sukar untuk ingat balik nostalgia aku ngan bengkel nie, sebab aku memang xde kaitan langsung ngan bengkel ni serta masalah ingatan yang truk, melainkan 1,2 dua benda yang menarik jer. yg pertama, bila pertama kali aku tengok diorang wat kerja, aku anggap percikan api weld ngan grind tu macam bunga api, dan yg kedua..aku main2 ngan topeng welding, buat tengok matahari ngan feel hari mendung..

tapi banyak2 nostalgia masa aku kecik, yang paling aku ingat adalah pertama kali aku kenal komputer. aku rasa, tu la step pertama aku leh berjinak2 dengan segala benda berkaitan komputer, games, internet dll. pertama kali aku pegang mouse komputer nie adalah pada tahun 1998, komputer ni abang aku beli rm3000++ masa dia study kat utm. spec, xyah citer...brand-bawah dari pentium, 32ram, hardisk quantum fireball 2gig jer..spec nie pun kalau nak men red alert 2 x lepas beb..bayangkan ler, dia punye hardisk pun standard ngan ruang pendrive kingstone. haha

dan bila dah ada komputer, mestilah ada games..tul x?..dan antara games teerawal aku main adalah world cup 98, tambah lak kena tahun 98, time world cup tu..aku rasa masa kecik dulu, aku la yang paling terer main games nie nak banding dengan abang aku (agaknye).selain tu, games yang bernasib baik leh masuk dalam komputer old school ni adalah terdiri daripada sega arcade games( daytona usa deluxe, virtua cop, sky target dll), red alert, starcraft, resident evil 2,neogeo emulator dll. kalau tengok balik balik, aku rasa budak2 sekarang xnak main dah game nie.......sekarang game2 nie dah jadi portable, leh bawak gi mana2 guna pendrive. nie screenshoot tuk sebilangan games yg dimaksudkan...





tengok graphic pun old school...


jadi, apa kaitannya semua ni dengan TERAS WAJA...kalau nak tau, benda nilah yang menyebabkan pemiliknye datang rumah aku time break tengah hari sebab gila nak main games world cup 98. yang x tahan, bila men, bleh pilih belah2 timur cam arab dll, pastu belasah eropah nyer team berbelas2 berbalas kosong. strategi main, bawak bola sampai depan gol...adehh. lagi satu, ada ke patut bila kalah main chessmaster dengan expert difficulty, dia cakap komputer main tipu dan banyak2 games, cuma dia main games quake skali jer, sebab sekali tu jer dh wat dia pening semingu x leh bawak kereta..

sorila, aku melalut sebab segmen nie diwat sbab nak kasi peluang kat semua wat posting. tapi, dah xde saper nak volunteer start nak wat camner..

apapun, x salah klau nak ingat balik benda lama nih.best aper....

Blog Widget by LinkWithin

0 comments

Post a Comment

Post a Comment

PROFIL

Status YM

Lokasi: Tiang Lampu 20, Jalan Pasar, 86400, Parit Raja, Batu Pahat, Johor


RAKAN